Criteria voor aanvragers

Aansluiting op ons bestedingskader

• Hoofddoelstelling is het ondersteunen van projecten van Nederlandse organisaties die zich richten op praktische hulpverlening zoals verwoord in ons bestedingskader.
  • Een subdoelstelling is het ondersteunen van kleinschalige organisaties in Noord-Holland met diaconale projecten van sociale en charitatieve hulpverlening in Noord-Holland, gericht op het verbeteren van het welzijn van kansarmen en van de sociale cohesie van de samenleving.
  • Tenslotte ondersteunt de stichting in zeer beperkte mate kleinschalige culturele en muzikale projecten die volledig gerealiseerd worden in Noord-Holland. Hierbij geldt tevens dat de aanvrager in Noord-Holland gevestigd dient te zijn.

Naast toetsing van de inhoudelijke projectdoelstellingen aan ons bestedingskader worden aanvragen op de volgende criteria beoordeeld:

Criteria die betrekking hebben op de aanvragende organisatie:
De aanvragende organisatie is een Nederlandse rechtspersoon die:

• beschikt over een ANBI status;
  • in het lopende kalenderjaar nog geen aanvraag ingediend heeft bij Hofsteestichting;
  • in het meest recent afgesloten boekjaar geen gelden heeft ontvangen van kansspelorganisaties;
  • over eventuele eerdere toekenningen een bestedingsverslag heeft aangeleverd aan Hofsteestichting;
  • over een eigen vermogen en reserves beschikt die niet groter zijn dan noodzakelijk om aangegane verplichtingen te kunnen nakomen.

Criteria die betrekking hebben op het project:
Het project waarvoor een aanvraag wordt ingediend wordt voor niet meer dan 40% door de Hofsteestichting gefinancierd.

Indachtig de geest van de erflaters om te doen wat nodig is, kan het bestuur van de stichting vanwege bijzondere omstandigheden of omdat het - vanuit oogpunt van relevantie voor de doelgroep een bijzonder project betreft - besluiten van deze criteria af te wijken.

Welke projecten wel

• Humanitaire projecten in ontwikkelingslanden, met de focus op onderwijs, gezondheid of economische ontwikkeling.
  • Projecten in Noord-Holland gericht op het verbeteren van het welzijn en charitatieve hulpverlening.
  • Kunst en cultuurprojecten in Noord-Holland

Welke projecten niet

• Individuele hulpverlening.
  • Personeelskosten en bijdragen voor aanvullen van exploitatietekorten.
  • Restauratiewerkzaamheden.
  • Festiviteiten, bij jubilea, openingen, etc.
  • Uitgave van boeken of productie van films.
  • Fondswerving door service clubs.
  • Politieke doelen.
  • Zorg- en/of welzijnsorganisaties met lokale/regionale projecten buiten Noord-Holland.
  • Projecten die onder zorgverzekeraars of overheidsfinanciering (kunnen) vallen.
  • Projecten van instellingen die bijdragen ontvangen van nationale loterijen.

Delen op social media